суботу, 6 лютого 2021 р.

 

Портрет сучасного вчителя: МОН опублікувало результати інтернет-опитування серед учасників освітнього процесу 

Анкетування показало, що батьки сприймають вчителя, як людину, яка виховує дітей, а педагоги – як фахівця, що дає школярам знання.

Досить часто батьки плутають основні задачі вчителів і вважають, що на першому місці серед основних функцій педагога повинен бути процес виховання. До школи діти йдуть з основною метою – отримати знання, про що батьки забувають. Звісно, процес навчання й виховання повинен бути взаємопов'язаним, але ставити виховання наперед не варто, адже вчитель повинен навчати, а не виховувати.

Саме тому, аби зрозуміти, якими основними компетентностями повинен володіти вчитель, Міністерство освіти і науки України у межах національної кампанії «Класний вчитель» провело опитування для вчителів та батьків учнів щодо того, яким повинен бути сучасний педагог.

Мета опитування – зрозуміти, чого батьки очікують від учителів, якими компетентностями та якостями вони мають володіти та в якій мірі педагоги впливають на впровадження нових стандартів навчання.

Результати опитування показали, що здебільшого думки обох сторін освітнього процесу збігаються, проте є відмінність в тому, що батьки сприймають вчителя, як людину, яка виховує їхніх дітей, а самі педагоги вважають своєю головною функцією – дати дітям знання.

Немає коментарів:

Дописати коментар