субота, 5 грудня 2020 р.

 

Локдауну у грудні не буде, його можуть запровадити на початку січня, - Денис Шмигаль

Локдану в Україні у грудні-місяці не буде, натомість його можуть запровадити у перших числах січня. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час години запитань до уряду у Верховній Раді:

У грудні ми не плануємо, окрім наявних сьогодні обмежень, що стосуються помаранчевої зони, посилювати інші карантинні заходи. Можемо прогнозувати, що медична система витримає. Сьогодні міністр охорони здоров'я про це повідомляв. Якщо говорити про запровадження жорсткіших заходів, то очевидно, що якщо буде погіршення ситуації, том ми можемо підняти це питання на початку січня.

За словами Міністра охорони здоров’я Максима Степанова, з січня і протягом лютого в Україні очікується пік захворюваності на грип, тож жорсткий карантин – якщо його запровадять, – повинен тривати протягом трьох тижнів.

Ми пропонуємо і будемо пропонувати це уряду України, скажімо так, плановий жорсткий карантин з максимальними обмеженнями, починаючи з перших чисел січня, – зазначив Степанов.

Крім того, в умовах локдауну уряд не планує зупиняти роботу транспорту. Більш конкретну інформацію Кабмін має намір оприлюднити на своєму засіданні у наступну середу.

Нагадаємо, що уряд скасував карантин вихідного дня і натомість ввів «помаранчевий рівень» епідеміологічної небезпеки в Україні. У цей період дитячі садочки та 1-4 класи закладів загальної середньої освіти працюватимуть у звичайному режимі, з дотриманням усіх норм карантинних обмежень.  


Немає коментарів:

Дописати коментар